Imorgon är det meningen att jag ska jobba "på riktigt" igen. 50 procent. Jag tycker det känns otäckt och de senaste dagarna har det framkommit att jag är ganska livrädd inför det.
Det senaste året har varit hemskt och ingenting har förändrats.Det jag har klarat och ännu klarar är egentligen övermäktigt. Det är svårt nog att vara hemma, svårt nog by far.
 
Jag kände mig ensam och var livrädd  när jag började arbetsträna i januari och det tog månader innan det "bara" var omöjligt  men jag hittade tillbaka till det jag sökte, samtidigt som jag känt mig mer och mer utan tillhörighet. Om jag säger att jag lärde mig hantera smärtan är det den största lögnen för det kommer jag aldrig göra men jag gjorde det som skulle göras och tog smällarna som de kom. Jag hade också ett skyddsnät, jag kunde gå hem när det blev övermäktigt, när tårarna kom och jag föll pladask i mitt psyke. Även om en del stöttar mig så är det otroligt ensamt och i det stora hela kan det kännas att det inte spelar någon roll för någon om jag har varit på jobbet eller inte. Jag känner mig ofta väldigt liten och svag trots att Fröken H sa till mig att jag är otroligt stark. Det var dock längesen nu, flera månader sen. Nu ska jag jobba imorgon. Jag har inte varit i närheten av 50 procent och skulle kanske egentligen inte jobba alls. Det krävs så mycker  av mig för att klara av en dag på jobbet somingen förstår. Imorgon dras skyddsnätet bort och min rädsla blev inte mindre av att jag var så extra dålig i torsdags och fredags.
 
Jag hade en dröm inatt. Jag var fotbollsspelare och skulle spela en match. Jag kände mig konstig i hela kroppen och  när jag passerade vår läkare/psykolog sa hon till mig att stanna. Hon tog tag i mig och höll om mig  för hon såg att något var fel. När hon gjorde det kom allas tårarna forsande ur mig. Jag var livrädd och kände mig mest ensam på hela jorden. Ibland är drömmar verkligheten.
 
Jag behöver fler kramar för imorgon ska jag spela match och jag är livrädd.
 

Robinson, del 11, SISTA DELEN

Tre deltagare kvar, Fröken J, Fröken H och Jeanette.

Deltagarna har nu två plankor att stå på.

- Det är bara millimetrar att stå på nu, säger Jeanette för att belysa det svåra. I själva verket är det säkert en halvmeter att stå på, säger Anders Lundin till tv-publiken.

Fröken H skakar frustrerat på huvudet över Jeanette sätt att överdriva.

- Du lär ju aldrig få hjälpa mig att renovera hus, säger Fröken H. Kanske jag säger ja till elen.

- Ellen? Vem fan är Ellen? Kommer du ut ur nån garderob nu?

Vågorna skvalpar högt – det är en magisk vacker stämning.

- Du är ju dum i huvudet, hör du inget. Hon sa ju elen, skriker Fröken J.

- Kan Ellen renovera då? tjurar Jeanette,

- Det är ingen som pratat om Ellen, säger Fröken J.

- Eller vadå?? Fan, stå still. Detta är ju så långsamt !! Jag hatar denna utdragna såpan, säger Jeanette.

Nu är som ju alla förstår deltagarna helt sinnesfrånvarande på alla sätt och vis. Slagsmål är nära att bryta ut men då lugnar Anders ner dem.

- Ni får ju snart komma hem till era kära och det kommer vara värt det för vinnaren. Hon får ju en träpinne att ta med sig hem.

- 500 000 kr också, jublar Fröken H. Jag ska anlägga tennisbana.

Fröken H har tydligen läst det felaktiga avtal som skickades till henne av misstag.

- Jag hörde att resultatet i frågesporten mellan dig och Freddie kommit, säger Fröken J plötsligt till Fröken H. Helt omotiverat vann du!!

Fröken H blir alldeles till sig i byxorna och håller på att ramla av plankan av glädje av denna sensationella utveckling på frågesporten hemmavid.

- Skojade bara, säger Fröken J och förbannar att hennes smarta försök att få ner Fröken H i vattnet gick om intet.

Som alla förstår hade ett sådant resultat, att Fröken H skulle vinna mot Freddie varit så gott som påhittat i en såpa och inte verklighetstroget.

Jeanette funderar på lyxbåten hon ska köpa när hon vunnit 500 000 kr.

Jeanette har tydligen läst det felaktiga avtal som skickades till honom av misstag.

Fröken J som känner sig lite utarbetat, står och planerar för den semesterresa hon vill göra. Han har så länge velat åka till en öde ö, på en solig strand, i ett paradis och leva ett typiskt överlevarliv. Han har aldrig lyckats komma iväg men två veckor efter Robinson ska hon äntligen få chansen. Resan har hon tänkt betala med del av vinsten på 500 000 kr.

Fröken J har tydligen läst det felaktiga avtal som skickades till honom av misstag.

Plötsligt vacklar Jeanette till, först framåt och sedan åt sidan för att helt tappa greppet och falla bakåt i vattnet. Therese är ute ur tävlingen och frustar i vattnet.

Besviken simmar hon in i land och berättar att nu blir det en träeka istället, vilket ändå inte är att förakta.

Jeanette kämpade på under tävlingen, klagade på att det var fel sorts tävling,. Domaren fick också höra att han var partisk,dum och gav henne usla träningsråd.

Jeanette kämpade väl, tävlingsinriktad men aldrig över gränsen, förutom att hon ramlade över plankgränsen då, hjälpsam som få och med mycket kunskap om det mesta gör att hon är intressant att prata med och lyssna till. Alltid nära till skratt, men tills sist var det åt henne man skrattade när hon drällde i vattnet.

(Här vill såpaskrivaren gå in och säga att nu råkar det vara Fröken H och Fröken J i final och det kan tyckas vara väldigt planerat och tillrättalagt men alla resultat har varit helt slumpmässiga och inget fusk på något sätt. Jag skulle aldrig ge Fröken H några fördelar, alla gånger jag slagit henne har det varit för att hon är kass).

Då är det bara de två musketörerna kvar, Piff och Puff, Albert och Herbert, Romeo och Julia, Lady och Gaga, och Knatte, Fnatte och Tjatte,. Eller ja. De som delat mer tid tillsammans än någon annan på ön. Nu får de också denna stund ensamma tillsammans, i och för sig med nytt tittarrekord på 6, 78 miljoner tittare.

De säger inget, det behövs inga ord, de känner i sina hjärtan, allt som behöver kännas:

” Nu ska den subban ner”.

- Jag borde vinna, säger Fröken H. Jag började ju på jobbet före dig.

- Fast jag slutade före dig, svarar Fröken J. Dessutom är du ful,

- Hm, men jag kommer före i alfabetet, säger Fröken H. Jag är för fan inte ful, fråga Freddie.

- Men jag kommer före i siffervärlden, jag är 1:a .. Du är... kass.

- Men du förlorade mot Freddie i Bosnienkunskap,

- Men.. Jag, alltså .. men ,,, Håll käften!! Jag slog honom en gång.

- I vadå?

- Nej, jag slog honom... fysiskt.

- Haha.. Now we are talking!

Att se två tjejer stå på en planka i flera timmar är inte bra tv. De kan inte supa eller ens ha sex med varandra som i andra normala såpor och just när Janne är på väg att stänga av tvn för att han hellre vill veta vilket det mest osäkra föremålet att lägga upp på Instagram är så drullar en av Fröknarna i vattnet, hennes ben ger vika.

Janne hann aldrig se vem det var för han går igenom alla Instagramkonton han hittar och tänker : Är det nåt litet föremål måste det ju vara Minstagram. Men till slut, längst in på Osociala medier, Darknet hittar han rätt svar:

Bilen är det mest osäkra föremål att lägga upp: In-stabil, Insta-bil

Anders Lundin knackar på tv-rutan och skriker:

- Men för i helvete, Janne. Vi försöker spela in en tv-serie här. Kan du titta igen så jag blir färdig med den här jävla skiten!!!

Hon har legat under vattnet nu i 3 minuter, bara för att Janne var tvungen att göra annat men nu dyker hon upp igen, svårt flämtande och hostandes vatten. Fröken H. Hon stämde senare Janne för mordförsök men det visade sig att det var för dålig stämning mellan dem så det lades ner,

Hon når inte riktigt fram, helt ute och seglar var hon ju dock inte men ännu en tävlingsmänniska har dragit det korta strået.

Hon lackar aldrig ur, repar sig alltid men det blev dubbelfel och ingen tennisbana. Hon är van vid förluster efter all frågesport mot Freddie som hon alltid vinner, HAN....som Han alltid vinner.

Fröken J är segraren. Genom ett bra resultat i diverse tävlingar, snäll och alltid där för dig när du behöver, vilket gjorde att ingen röstade ut henne. Sedan blev all träning med att stå ut med Freddies humor segereceptet. Det var det som avgjorde tävlingen på plankan. En värdig vinnare, med andra ord.

Priset på 500 000 kr ska tydligen betalas från Freddies lön, vilket tydligen har stått att läsa i det avtal som Freddie struntade att läsa, då han ansåg sig för viktig för att behöva bry sig.

Därmed är Robinson slut för denna gång.

 

Spotifylistorna har försvunnit nånstans.

Drömligan: http://freddiehigh.blogg.se/category/dromligan-dagligen-uppdaterad.htm

2Även om Liverpool hade en kass säsong och att Gerrard har gjort sin sista match så  dansar de loss på sin semester tillsammans och hyllar ivorianerna Kolo (Liverpool) och brorsan Yaya (Manchester City) Toure i denna dans som Gerrard leder:
 
 
Drömligan 
 
Antal peroner i drömmar:  (förra veckan inom parantes)
 
601 (583)
160 dåliga (159) = 26,6 % (27,2) 
 
Flest drömmar under veckan:
 
Övriga arbetskompisar: 3 st
 
Procent, bra drömmar (minst 4 drömmar):
 1. Fröken J: 100 %, 25 drömmar (25)
 2. Orup: 100 %, 9 drömmar (7)
 3. M.: 100 %, 6 drömmar (6)
 4. Anne: 100 %, 6 drömmar (5)
 5. Amanda Jenssen: 100 %, 4 drömmar (4)
 6. Winny, fd arbetskompis: 100 %, 4 drömmar (4)
 7. D Girl: 100 %, 4 drömmar (4)
 8. Angelica, kusin: 100 %, 4 drömmar (4)
Procent, dåliga drömmar
 1. Ex: 71,4 % (71,4)
 2. Okända människor: 55,2 % (56,9)
 3. BHC: 40,0 % (40,0)
 4. Övriga arbetskompisar 38,6 (39,0)
 5. Pappa: 38,1 % (40,0)
Flest  poäng under veckan:
 1. Okända människor: 4p
 2. Orup: 4 p
 3. Pappa: 4 p
 4. Bror: 4 p
 5. Övriga arbetskompisar: 3 p 
Minst poäng under veckan: 
 1. Mamma: 2 p
 2. Nothing else matters-vän: 2 p
 3. Kimr: 2 p
 4. Anne: 2 p 
 5. Olle, hund, rip: 2 p
Största kliv på listan:   
 1. Orup: 2 platser (13 -> 11)
 2. Okända människor: 2 platser (14 -> 12)
 3. Pappa: 1 plats (5 -> 4)
 4. Övriga arbetskompisar: 1 plats (7 -> 6)
 5. -
 Största ras på listan:
 1. Chefen: -2 platser (11 -> 13)
 2. Minichefen: -2 platser (12 -> 14)
 3. Mamma: - 1 plats (4 -> 5)
 4. Fröken H: -1 plats (6 -> 7)
 5. Hans, fd arbetskompis: -1 plats (82 -> 83)
Antal nykomlingar: 
 
1 st
 
Högsta nykomling:
 
Olle, hund, rip: 82:a plats
 
Tabellen:
 
    Antal (1p) Bra (1p) Dålig (-2 p) V/e (0 p) Poäng
1 Fröken J 25 25 0 0 50
3 Sjömarkenklasskamrater 49 28 18 3 41
2 Bror 52 24 18 10 40
4 Pappa 42 23 16 3 33
5 Mamma 29 18 8 3 31
6 Övriga arbetskompisar 44 19 17 8 29
7 Fröken H 25 17 7 1 28
8 Pensionärs-Jane (fd arb.komp) 18 13 3 2 25
9 Owen 19 16 4 1 25
10 Nothing else matters-vän 15 13 2 0 24
11 Orup 9 9 0 0 18
12 Okända människor 67 24 37 6 17
13 Chefen 10 8 1 1 16
14 Kim 9 8 1 0 15
15 Minichefen 10 7 1 2 15
16 M. 6 6 0 0 12
17 Anne 6 6 0 0 12
18 MatsoMarie-Marie 6 4 0 2 10
19 Liverpool FC 9 6 3 0 9
20 Amanda Jenssen 4 4 0 0 8
21 Winny (fd arbetskompis) 4 4 0 0 8
22 D Girl 4 4 0 0 8
23 Angelica (kusin) 4 4 0 0 8
24 Övriga från Sjömarken-tiden 4 3 0 1 7
25 Övriga klasskompisar,gymnasie 5 4 1 0 7
26 Lidén 8 5 3 0 7
27 IF Elfsborg 3 3 0 0 6
28 S. 3 3 0 0 6
29 MatsoMarie-Mats 3 3 0 0 6
30 Farmor (RIP) 3 3 0 0 6
31 Anneli (kusin) 3 3 0 0 6
32 Nothing else matters-väns fru 5 3 1 1 6
33 NG 6 4 2 0 6
34 Big bang theory 2 2 0 0 4
35 Peter (kusin) 2 2 0 0 4
36 Lindberg (fd arbetskompis) 2 2 0 0 4
37 Alf, morbror (rip) 2 2 0 0 4
38 Elin (fd arbetskompis) 2 2 0 0 4
39 Stig K (fd arbetskompis) 2 2 0 0 4
40 Syster 2 2 0 0 4
41 Magnus Härenstam 2 2 0 0 4
42 Fernando Torres 2 2 0 0 4
43 Roger (kusin) 2 2 0 0 4
44 Carita (faster) 2 2 0 0 4
45 Susanne, kusin 2 2 0 0 4
46 Stig H (fd arbetskompis) 2 2 0 0 4
47 Luis Suarez 3 2 1 0 3
48 BHC 5 2 2 1 3
49 Nina (fd arbetskompis) 1 1 0 0 2
50 Jamie Carragher 1 1 0 0 2
51 Mario Balotelli 1 1 0 0 2
52 Johnny (fd arbetskompis) 1 1 0 0 2
53 Monroe-flickan 1 1 0 0 2
54 Tony 1 1 0 0 2
55 Karin 1 1 0 0 2
56 Fredrik Ljungberg 1 1 0 0 2
57 Eva-Lena 1 1 0 0 2
58 Tor (farbror) 1 1 0 0 2
59 Glenn (fd arbetskompis) 1 1 0 0 2
60 MarieE som jag handledde 1 1 0 0 2
61 Ulf Elfving 1 1 0 0 2
62 Johan Larsson, fd Elfsborg 1 1 0 0 2
63 Anders, fd arbetskompis 1 1 0 0 2
64 Bodil, fd arbetskompis 1 1 0 0 2
65 Ek 1 1 0 0 2
66 Filip & Fredrik 1 1 0 0 2
67 Brasse Brännström, rip 1 1 0 0 2
68 Helen 1 1 0 0 2
69 Färjestads-Christian 1 1 0 0 2
70 Birgitta S., fd arbetskompis 1 1 0 0 2
71 Stefan Holm 1 1 0 0 2
72 Åsa (fd arbetskompis) 1 1 0 0 2
73 Johanna, från jobb och skola 1 1 0 0 2
74 Huset fullt-cast 1 1 0 0 2
75 Rod Stewart 1 1 0 0 2
76 Pernilla Wahlgren 1 1 0 0 2
77 Lena Ph 1 1 0 0 2
78 Josephine Bornebusch 1 1 0 0 2
79 Evelina (kusin) 1 1 0 0 2
80 Mattias J 1 1 0 0 2
81 Di Leva 1 1 0 0 2
82 Olle,hund (rip) 1 1 0 0 2
83 Hans (fd arbetskompis) 1 0 0 1 1
84 Kristian, fd arbetskompis 1 0 0 1 1
85 Yvonne I-S, fd arbetskompis 1 0 0 1 1
86 Jon 2 1 1 0 1
87 Zlatan 2 1 1 0 1
88 Joakim (kusin) 2 1 1 0 1
89 Börje 2 1 1 0 1
90 Farfar (RIP) 2 0 1 1 0
91 Pertti, farbror 1 0 1 0 -1
92 Jerry Seinfeld 1 0 1 0 -1
93 Uno Svenningsson 1 0 1 0 -1
94 Cosbys 1 0 1 0 -1
95 Ex 7 1 5 1 -2