Jag blev kallad åsna av Minichefen igår.  Kan tyckas för jävligt. Men det är vad som hände. I alla fall om jag varit en kvällstidning. Vad hon egentligen sa var att " Jag ser att du kämpat dig idag trots allt :). Du är envis som en åsna" och gav positiva omdömen.

Men rubriken måste bli "Minichefen kallade mig åsna".

Jag var på fotboll igår och det var lätt den sämsta gången i år för min smärta och att klara att hantera de timmarna. 

Robinson del 9

Det är dags för plankdagen. De fyra finalisterna pratar inte längre med varandra utan koncentrerar sig bara på tävlingen. Två ska falla av innan finalparet är klart. Regnet står som fallna vad som nu faller i backen och det blåser motvind och sidovind, ja vind från alla håll. Mest uppifrån eftersom det är där de flesta har sin vind.

Ingen klagar på vädret eftersom det är det väder man är vana vid hemifrån. Alla fyra har sin fördel. Det kommer krävas finkänsla, vilket möjligen kan vara till Fröken J:s fördel. Aldrig till Fröken H:s fördel. Det kommer krävas seghet, vilket kan vara till Stefans fördel, det kommer krävas mod och tävlingsinstinkt, vilket kan vara till Jeanettes fördel och det kommer krävas intelligens vilket kommer vara till Fröken H:s ... hahaha.. nej, jag skojar bara.

Anders Lundin ber de tävlande ställa sig mitt ute i vattnet på plankan, väntar tills de står stadigt och då plötsligt knuffar han i dem i vattnet.

- Bara så ni ska veta hur det kommer kännas senare, säger han.

 Upp på plankan igen och nu är tävlingen igång.

Ingen pratar, ingen tittar någon annan i ögonen. Jeanette tänker på hur regnet står som spån i backen och vill inte vara sämre. men vinglar till lite när hon kommer på att det inte heter spån utan spön. Stefan funderar på om han skulle haft ett paraply med sig, för han blir så jäkla blöt. Fröken J kör taktiken med att titta rakt ner och tänker att det kommer räcka med 4 timmar. Bara 4 timmar...Fröken H gör som vanligt, hon tänker inte alls.

De första 37 minuterna går och på webben går det att följa gastkramningen live, men det är lika mycket action här som i Mias hjärna så inte många följer det den vägen utan väntar till tv sänder sammandraget. I minut 38 så händer det saker. Fröken J gäspar.

Anders Lundin dricker en drink under taket han byggt upp. Regnet avtar lite och molnen spricker upp lite lätt. Det har gått en timme och Lundin kommer ut och tar bort en planka.

Ingen av deltagarna har några problem, med plankan alltså. Övriga problem de har tar vi upp i ett annat tv-program.

Plötsligt vinglar någon till och tv-publiken vaknar till och sätter sig upp vid tv:n igen. ”Vem var det?”

Det är Fröken H som inte vinglade utan helt enkelt står och nynnar på favoritlåten ”Bra vibrationer” och samtidigt tar ett litet danssteg. Tv-publiken suckar och lutar sig tillbaka i sofforna igen.

- Som personalliggaransvarig borde jag få ligga ner, säger Fröken J.

- Det är inte vad det betyder, säger Jeanette. Däremot har du tillstånd att ligga med vilka du vill i personalen.

Gösta rusar inspringandes från nånstans och ropar : Jag finns här!

En vindpust kommer och en av deltagarna vinglar framåt och bakåt o ser ut som en vanlig kväll på krogen, någon försvinner ner i vattnet och det huvud som dyker upp över vattenytan tillhör: Stefan

 - Han togs med storm, skrattar Fröken J.

Stefan, en riktig kämpe, smög med  till final, alltid med ett skämt på lager eller med lager innanför västen. Alltid på bra humör, hjälpsam och med en bländande teknik. Dessutom ser han till att få hjälp av hans något naiva vän. Det räckte dock inte ända fram denna gång.

Vem blir nästa man att stega ur tävlingen?

 

Artistlistan 

  1. Céline Dion (6,5,-,-,-)
  2. Orup (2,2,1,2,4)
  3. Papa Roach (4,3,3,5,1)
  4. Jasmine Thompson (3,4,4,1,2)
  5. P!nk (1,1,2,3,12)
  6. Nira K (5,7,6,14,14)
  7. Ida Redig (8,11,9,10,10)
  8. JEM (11,-,-,7,8)
  9. Rebecca Clements (13,9,7,8,9)
  10. Texas Lightning (7,6,10,6,11)
  11. Kitok (9,12,11,11,6)
Låtlistan 
 
Låtlistan har okommit. Kommer den så läggs den in här
 

 

 

Kommentera

Publiceras ej