Fortfarande väldigt svårt att somna, vibrerandet är enormt och i förrgår somnade jag inte heller förrän halv 4. Då var bara meningen att jag skulle upp klockan 8 för att åka "hem" till Dalsland. Det är första gången på semestern jag är uppe före 12 så gott som. Tufft men jag har ju gjort det i två dessförrinnan så det gick väl. Idag vaknade jag inte förrän 12 igen.
 
Dalsland, med Bror och Mamma. Mamma ville åka upp för att se till föräldrars grav och alla ställen hon vuxit upp i och vid. 
 
Mina bästa minnen är egentligen från Dalsland eftersom vi spenderade alla somrar där i barndomen då båda föräldrarna är därifrån. Så minnena är många och fina. 
 
Vi hade husvagnen bakom farfars lilla hus och där kände man att det var paradiset, det var skog, tyst och lugnt och mycket plas för barn  att springa och leka . Vi gjorde upp ett mål mot farfars vedbod och sköt frisparkar på varandra, min bror och jag. Kruxet var att vedbon stod precis framförett tätt stort buskage och vi sköt ibland bollen över vedbon och in i det snåriga buskaget. Eller som brorsan sa igår "DU sköt alltid bollebn över och JAG  fick alltid gå och hämta bollen" Låter iofs rättvist.
 
I hörnet av vedbon hade farfar utedasset, vilket inte var något problem på sommardagarna. Men innan läggdags så var det fan inget roligt att närma sig ett mörkt dass med stort buskage bakom där man inte visste vem som gömde sig. Och blåste det var det ännu värre. Och man vet ju att saker och ting gömmer sig oftare i buskage i mörker och när man är liten.
 
Vi fick ofta fika och det var bullar som var typiska för farfar och det var Trockadero, som vi bara drack där.
 
Trocadero Glas 0,33l 20-pack
 
Kvällarna var fantastiska. Då satt vi i farfars lilla hus, i köket och åt kvällsmat. Smörgåsar, alltid godare än de som fanns hemma, med pålägg som inte fans i Borås, såsom hackkorv och spickefläsk. 
 
Sedan satte brorsan och jag mig några meter längre fram i det lilla vardagsrummet och tittade på tv medans farfars och mor och fars lugna stämmor hördes bakom oss. 
 
Vi promenerade ibland iväg enbit på det dammiga grusvägarna på korta upptäcksfärder i sommarvärmen och  vi hade turen att veteransbilsrally många år passerade farfars hus så där stod vi och såg bilar ifrån 1932 passerade i maklig takt
 
Bildresultat för veteranbilar
 
Ibland var farbror och kusiner med i en av bilarna och stannade och tog en kort fika och man fick granska bilen ännu närmre.
 
Vi lämnade farafar ibland för att hälsa på just kusiner och även farmor och det var väldigt trevligt. Som alla känner när de är små så var detta somrar som aldrig tog slut och jag minns lyckan när vi var färdigpackade , vilket tog fööör lång tid och när vi äntligen fått på husvagnen och var på väg. Men jag minns också lyckan 4 veckor senare när vi äntligen var hemma igen. Så det var perfekt.
 
Sedan slutade vi ha husvagnen hos farfar för vi hyrde en stuga i närheten. Det fantastiska är att stugan var densamma som där mamma bodde när hon var liten. Mitt inne i skogen, inte ett annat hus i närheten. Det var fantastiska år där också.
 
Så det var dit vi åkte igår för att se hur allting såg ut såhär på lite avstånd 15-isch år senare, vi besökte också mormor och morfars grav, och farfars och sen farmors grav, åkte runt på de härliga grusvägarna där mamma cyklat runt som barn och var uppe vid våra två stugor vi haft och kollade läget lite på avstånd.
 
Det tog hela dagen, med rätt många stopp för att ta hand om min kropp. Dagen var fylld av minnen som plooppade upp och det var soligt och varmt och väldigt tyst och avkopplande miljöer.
 
Artistlistan 
 1. Lindsey Stirling (1,2,4,2,2) H
 2. Freddy Kalas (2,1,2,7,-)
 3. Sia (3,4,1,1,1) H
 4. Papa Roach (8,-,-,-,-) H
 5. Markus Krunegård (-,-,-,-,-) H
 6. Elin Överfjord (7,6,10,10,9) H
 7. Ida Redig (4,5,7,6,3) H
 8. Nira K (5,8,-,-,-) H
 9. Skylar Grey (9,-,-,-,-)
 10. Stone Sour (-,-,-,-,-) H
 11. Kleerup (-,-,-,-,-)
 12. Jasmine Thompson (10,10,6,4,4)
 13. Alan Walker,Iselin Solheim (6,9,11,11,10) H
 14. Fleur East (11,-,-,-,-) H
Låtlistan 
 1. Jovial – Freddy Kalas (1,1,2,14,-)
 2. Where Do We Go – Lindsey Stirling (2,2,-,-,-) H
 3. The Phoenix – Lindsey Stirling (5,-,-,-,-) H
 4. Unstoppable – Sia (6,3,1,1,1) H
 5. Crystallize – Lindsey Stirling (14,-,-,-,-) H
 6. Scars – Papa Roach (17,-,-,-,-) H
 7. Störst – Elin Överfjord (12,7,-,-,17) H
 8. Ingen kommer sörja när du dör – Ida Redig (3,4,3,4,2) H
 9. Brave Enough – Lindsey Stirling (9,14,-,-,-) H
 10. Du har fel – Nira K (7,9,-,-,-) H
 11. Gavi's Song – Lindsey Stirling (4,5,-,-,-) H
 12. På promenaden – Markus Krunegård (-,-,-,-,-) H
 13. Through Glass – Stone Sour (-,-,-,-,-) H
 14. Var är du min vän – Kleerup (-,-,-,-,-) 
 15. The Arena – Lindsey Stirling (-,-,16,2,5) H
 16. Korallreven & Vintergatan – Markus Krunegård (-,-,-,-,-) H
 17. Let Her Go – Jasmine Thompson (13,-,-,-,-) 
 18. Move Your Body – Sia (8,10,7,5,3) H
 19. Cheap Thrills – Sia (10,11,-,-,-) H
 20. Faded – Alan Walker,Iselin Solheim (11,12,-,-,-) H
Uppdateringsdags. Förtvivlat mycket pulserande senaste tiden och det känns fruktansvärt. Jag plågar mig igenom dagarna mer än vanligt. Det har varit sämre ett bra tag och det gör inte trötteten, humöret, orken eller viljan bättre. Kroppen bryts långsamt ner är känslan. Under arbetsveckor sover jag ca 4 timmar per natt eftersom jag fortfarande har lika svårt att somna pga att nerver lever rövare i kroppen och det pulserar och vibrerar och det slutar inte under natten så sömnen jag får är inte den bästa. Fortfarande somnar händer och fötter omotiverat.
 
Det är över 2 år nu som jag knappt hankat mig fram. Skillnaden från när jag var sjukskriven är att det stöter och pulserar på fler ställen nu, jag är ofta yr och vimmelkantig. men har inte ramlat  på ett år i alla fall, när jag utan anledningen föll framåt ner i asfalten.
Plus att allt övrigt blir värre ju långre tid som går utan förbättring - återigen såsom trötthet.
 
Jag har väl blivit modigare, tror jag, under denna tid. Man måste vara modig för att klara av att må så jävla dåligt.
Modig iom att acceptera att man måste säga nej, göra på sitt eget sätt, gå sin egen väg. Modig för att ta striden istället för att ge upp. Modig genom att ifrågasätta andra om varför man inte får stöttning när man som mest behöver det. Modig på så sätt att sätta gränser för vad som är acceptabelt och riskera att förlora någon man tyckt om.
Man vill säga att man lär sig något. Men det vete fan. Jag  har lärt mer att ju mer man kämpar ju sämre mår man. Det är inte den lärdomen man behöver. Man lär sig att man går omkring som en ballong som till slut går sönder. Man lär sig vilka som verkligen, verkligen bryr sig. Vilka som hör och undrar hur jag mår, vilka som möljigen svarar på tilltal och vilka som faktiskt inte alls bryr sig. Och jag har lärt mig att skita i de personer som jag trodde brydde sig men som inte visar det alls. Jag har väldigt lite energi och jag tar ödmjukt emot den jag får av de som vill ge den och som önskar att jag ska bli bättre. 
 
Man blir känslosamt glad av vissa människor och besviken på andra. Innan var jag besviken över att inte orka göra saker som jag alltid gjort. Nu vet jag ju att det är vad som är bäst för mig om det är så att jag säger nej. Så accepterandet är en grej som finns där och spökar. Jag har missat 4-5 fotbollsmatcher i år, bröllop och massa kontakt med vänner. I en tid där man dessutom mår överjävligt illa. 
 
Det blir mycket mindfuck, tydligen har jag några egenskaper som är till en fördel när man är på botten och ensam i sitt måeende.
 
Bildresultat för jesper mindfuck
 
 
Bildresultat för jesper mindfuck
Jesper och Karin visar Mindfuck.
 
Men det är svårt att hantera smärtan, yrsel och illamående när att sitta och ligga är hemskt och när så många andra saker påverkas såsom minnet, humöret och koncentrationen. Väldigt ofta undrar jag hur jag ska klara av det och förundras över att jag inte faller ihop oftare. Fast det händer veckligen. Nytt ord... men varje vecka. Både hemma och på jobbet. Och att bryta ihop sådär är jobbigt. Väldigt jobbigt hemma i ensamhet. Men egentligen jobbigare mitt bland massa människor som inte har en aning om att jag gör det.
 
Jag har, har jag märkt, börjat censurera ofta i bloggen om hur det egenligen är, det som skulle vara mitt ställe att skriva av mig på, men jag har mer och mer sällan ork eller lust att skriva om det. Varken på blogg eller fb. Jag vet att folk vill veta men samtidigt känner jag att det blir tråkigt att läsa om. 
 
Ju svagare och tröttare och mer dåligt jag mår, ju känsligare blir jag. Då påverkar musiken jag tar till för att få energi mig ännu mer. Eftersom en helvetes massa musik (80 % av låtarna på gårdagens lista) jag lyssnar på är sådan jag fått i syfte för att må bättre kan jag bli gråtdfärdig bara genom att tänka på att någon (Fröken H) givit mig den musiken bara i syfte för att må bättre. Och det är så fint. Det är bra gråt - inte den andra som kommer till när jag inte vet vilket håll jag ska vända mig. Olika sorters gråt, bottnat i samma orsak.
 
 
Det är tur att jag har den enormt starka huvudvärken också då, så nervskadorna har någon att umgås med. Jag önskar bara de valt en annan festplats. Men de visste väl att jag alltid varit där festen är.
 
- Har ni fest?
- Ja, en bänkskiva
- Fan, vad nice, vi har kräftskiva.
- ?  Den kan man väl inte fästa?
- Va? Jag förstår inte.
- Jag har fäst en bänkskiva.
- Vi har fest, en kräftskiva.
- Jaha, var då? 
- Två hus bort, ni då?
- Bänkskivan? Mot väggen
- Har ni fest mot väggen? Ingen mitt på golvet?
- Det går väl fan inte att fästa där?
- Jo för fan, om har sprit så :)
- Vi limmade.
- Ah fan,  Hedvig limmade på Jonte...
- Jag fattar inte ... vi testade spik först.
- Hos oss är fan ingen spik alltså...alla är totalt packade.
- Jaha, då är vi längre fram, vi är  klara, nedpackade och ska dra.
- VA?? Ja, ett jävla drag!!!
- Alltså va? Vi ska åka nu, på bänkskivan sätter vi en skål.
- Skål för helvete!!!
- Tack så mycket
- Det är du som ska tacka!
 
Artistlistan 
 1. Lindsey Stirling (2,4,2,2,5) H
 2. Freddy Kalas (1,2,7,-,-)
 3. Sia (4,1,1,1,1) H
 4. Ida Redig (5,7,6,3,2) H
 5. Nira K (8,-,-,-,-) H
 6. Alan Walker,Iselin Solheim (9,11,11,10,6) H
 7. Elin Överfjord (6,10,10,9,7) H
 8. Papa Roach (-,-,-,-,-) H
 9. Skylar Grey (-,-,-,-,-) H
 10. Jasmine Thompson (10,6,4,4,3)
 11. Fleur East (-,-,-,-,-) H
 12. Syster Sol (7,-,-,-,-) H
Låtlistan 
 1. Jovial – Freddy Kalas (1,2,14,-,-)
 2. Where Do We Go – Lindsey Stirling (2,-,-,-,-) H
 3. Ingen kommer sörja när du dör – Ida Redig (4,3,4,2,3) H
 4. Gavi's Song – Lindsey Stirling (5,-,-,-,-) H
 5. The Phoenix – Lindsey Stirling (-,-,-,-,-) H
 6. Unstoppable – Sia (3,1,1,1,2) H
 7. Du har fel – Nira K (9,-,-,-,-) H
 8. Move Your Body – Sia (10,7,5,3,1) H
 9. Brave Enough – Lindsey Stirling (14,-,-,-,-) H
 10. Cheap Thrills – Sia (11,-,-,-,11) H
 11. Faded – Alan Walker,Iselin Solheim (12,-,-,-,12) H
 12. Störst – Elin Överfjord (7,-,-,17,18) H
 13. Let Her Go – Jasmine Thompson (-,-,-,-,-)
 14. Crystallize – Lindsey Stirling (-,-,-,-,-) H
 15. Sax – Fleur East (-,-,-,-,-) H
 16. Getting Away With Murder – Papa Roach (-,-,-,-,-) H
 17. Scars – Papa Roach (-,-,-,-,-) H
 18. Love The Way You Lie - Part III (Original Demo) – Skylar Grey (-,-,-,-,-)
 19. Coming Home - Part II – Skylar Grey (-,-,-,-,-)
 20. Those Days – Lindsey Stirling (6,-,-,-,-) H