Hemma tisdag och torsdag-fredag, väldigt trött. Idag stark huvudvärk och fortfarande trött utom gräns pulseringar långt upp i armarna. Not  in a good place.
 
Från https://caladrius.se/:
 

Du kanske har testat massage. Du kanske har testat receptfria värktabletter. Du kanske har varit i väg ett par vändor till någon som knäckt och dragit lite i nacken för dyra pengar.

Ändå ger det sig inte.
Molande. Malande. Störande. Uttröttande. Koncentrationsförstörande.


Den kanske är där när du vaknar, den kanske är där på lunchen. Den kanske är där efter jobbet när du borde orka träna och den kanske är där när du kommer hem och bara vill ha det lugnt och skönt.

Låt inte huvudvärken hindra din karriär. Ta hand om den innan den tar över livet. Stresskontroll och konditionsträning är facit både för huvudvärken, spänningar i nacken och prestation på jobbet.

Om jobbet kräver din fulla uppmärksamhet och kanske bara är ett viktigt steg mot nästa tjänst så måste du verkligen prestera. Då kan det vara jävligt stökigt om den molande huvudvärken aldrig ger sig.

Är vi överens om att du hade haft större förutsättningar att prestera om du inte haft ont? Är vi överens du och jag om att detta har en potential att sabba din prestation på jobbet och kanske också nästa karriärsteg om det vill sig riktigt illa?
Är vi också överens om att även om du inte är skadad eller sjuk så måste det få ett stopp?

Jag förstår att du har försökt genom behandlingar, vårdcentralsbesök, mediciner, googlingar, kompisrådgivningar och allt där emellan. Jag vågar också gissa på att du började med att försöka ignorera smärtan genom att tänka på något annat när det gjorde ont och köra på med livet och träningen ändå.

Stressen. 

Stress är kroppens beredskapssystem. Ju högre beredskap ju snabbare går larmet (sympatiska nervsystemet) som skall spänna musklerna, öka pulsen, höja blodtrycket och göra dig klar att slåss eller fly (fight & flight). Det kommer alltså bli väldigt konstigt om du stressar in på yogaklassen på gymmet för att sedan försöka koppla av. Det motverkar hela syftet.

Ju mer stressad och ju längre tid du varit stressad ju hårdare kommer kroppen att reagera.

När vi lugnar ner beredskapen i kroppen kommer larmet alltså inte gå lika snabbt eller högt. Du kommer få en smärtlindrande effekt genom att komma ner i stress.

Så vad är min magiska lösning för detta?

Jag är hemskt ledsen över att behöva göra dig besviken. Det finns ingen enkel lösning. Tyvärr kan jag heller inte göra detta åt dig. Du måste göra det själv.

Vissa typer av människor som kommer till oss på Caladrius behöver lång vägledning, utbildning och träning för att få ner stressen och andra behöver bara en spark i arsel i rätt riktning.

1.     Sluta lägg till skit i livet. Lösningen är inte en yogaklass till eller att lägga in ytterligare ett pass med den där goa kinesiska meditationen som någon tjejpolare rekommenderade.
Ta bort istället för att lägga till.
Det spelar ingen roll hur mycket du gör för att komma ner i stress om hela livet består av grejer som du skall göra och ha tid med. Är du med på hur jag menar?

2.     Prioritera dig själv. Sluta ge bort energi till alla andra när du inte ens har till dig själv.
Bara sluta med det.

 

 

Kommentera

Publiceras ej