Sport kan användas som en energigivare när man har ett helvete. Fast det hjälper dåligt när Borås med all säkerhet åker ur div 2, när Elfsborg inte vinner mot ett superettanlag och när Liverpool förlorar final efter straffar. Det är inte den hjälp jag behöver. Jag hade visserligen varit smart och satt småpengar då och då, sen dagen Liverpool gick till final. På att de skulle förlora såklart. Så jag vann 3600 kr men det var ju inte det jag ville.
 
Igår under hockeyn fick jag yrselhuvudvärk och allt blir snurrigt och ostadigt och det var jobbigt att ens sitta. Men det försvann. Jag sov 4 timmar i natt. Idag på eftermiddagen fick jag huvudvärk runt höger öga  och det blev som fölamat runt där. Så det är en något tuff eftermiddag. En vanlig dag med andra ord. Därför  går vi över till 
 
Freddie förklarar 
 
Hur fungerar en telefon?
 
- Du har vänt dig till rätt person med denna fråga eftersom jag är den mest tekniska människa som finns. Förr i tiden, vi snackar 1300-talet så pratade folk i burkar till varandra. Det är vad Darth Vader gör, därav det burkiga ljudet. Inte många vet att han levde på 1300-talet men det är ju ganska självklart om man vet telefonens historia.
 
Senare försökte en man, T. Elep Hone sig på att uppfinna telefonen men gav upp, för hans tester gav bara att det var upptaget signaler när han testade att ringa sig själv.
 
Sedan kom emellertid telefonen med lur och sladd i vägen:
 
dialog telefon retro
 
Den funkade så att man pratade in i luren, sen gick ljudet vidare genom sladden in i telefonen ut i sladden och in i väggen. Sen fortsatte sladden på utsidan av huset och in till grannen. Helst  så skulle man ringa till grannen då, annars var det svårare. Eller, det tog längre tid och många sladdar blev det. Det bar sig inte bättre att småbarn föll  över alla förbannade sladdar som gick mellan alla hus - där uppstod "sladdbarn".
 
Man var tvungna att komma på något annat och mobiltelefonen kom till, den är inte så mycket uppfunnen. Det är helt enkelt så att alla tjejer födda 1987 och framåt föddes med en mobil  fastvuxen i sig.
 
Det var dagens Freddie Förklarar. Något ni vill veta . just ask.